U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Onze werkwijze

Bij Special Family Care wordt er  begeleiding geboden in een kleine groep van maximaal 4 kinderen met 2 begeleiders. Wij bieden de begeleiding in een huiselijke omgeving en werken aan de hand van een vooraf opgesteld begeleidingsplan.

Er wordt gewerkt met pictogrammen en gebaren voor de verbetering van de communicatie en  sensopathisch speelgoed om de prikkelverwerking te bevorderen. Er zijn structurele dagprogramma’s waardoor de activiteiten voorspelbaar zijn voor de doelgroep. Wij bieden creatieve en educatieve activiteiten, zoals het maken van muziek en het verzorgen van de dieren. Wij maken o.a. gebruik van de volgende methodieken:

 

• Gentle teaching;

 Gentle Teaching is erop gericht om mensen zich veilig en aangenaam te laten voelen bij anderen. Het is een vriendelijke, liefdevolle verbintenis tussen de hulpverlener en de cliënt, waarbij beide als gelijk worden beschouwd en er vooral aandacht wordt besteed aan positieve aspecten.

• Animal assisted interventions

Wij zetten dieren in om kinderen te ondersteunen in het bereiken van hun doelen. Dieren kunnen bijvoorbeeld ondersteuning bieden bij het vergroten van het zelfvertrouwen, het vergroten van de sociale weerbaarheid en het omgaan met emoties. Wij hebben op dit moment konijnen, een poes en een hond. 

• Presentie benadering

Deze benadering houdt in dat de hulpverlener zich aandachtig en toegewijd op de ander betrekt en zo leert zien wat er belangrijk is voor de ander. Er wordt onderzocht welke angsten en verlangens de ander heeft en door deze aandacht begrijpt de hulpverlener wat er in een situatie gedaan kan worden om te ander te helpen. 

• Empowerment

Empowerment gaat over het verlenen van kracht en macht. Waarbij kracht de regie voeren over eigen leven betekent en macht het beschikken over hulpmiddelen die daarvoor nodig zijn zoals kennis, vaardigheden en sociale contacten.

•Muzisch agogische methodiek

Bij deze methodiek zetten wij muzische middelen (zoals muziek, knutselen, tekenen, dansen en spel) in om samen met het kind een doel te bereiken. 

 

 Cookie Policy

This site uses cookies to store information on your computer.

Do you accept?