U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 

Over ons

 

Special Family Care (SFC) is een kleinschalige organisatie in Monster die eind 2016 is opgericht. De organisatie biedt begeleiding aan kinderen met een verstandelijke beperking, voornamelijk uit het Westland. Daarnaast biedt SFC sinds 2018 ook arbeidsmatige dagbesteding aan (jong) volwassenen met een verstandelijke beperking.

SFC is ontstaan uit een hulpvraag van een van de oprichters die bij andere instellingen niet beantwoord kon worden. De organisatie staat voor betrokkenheid, veiligheid en flexibiliteit. Dit willen wij bereiken door het bieden van persoonlijke begeleiding aan kinderen in een ontspannen, huiselijke omgeving. Het sociale netwerk wordt hierbij betrokken. SFC richt zich op kinderen vanaf 5 jaar en (jong) volwassenen vanaf 17 jaar met een verstandelijke beperking, ASS en/of een syndroom. Deze mensen zijn veelal sociaal-emotioneel kwetsbaar en hebben baat bij een kleinschalige setting waar er rekening kan worden gehouden met individuele behoeften en prikkelverwerking. Dit hopen wij te bereiken door het bieden van begeleiding in kleine groepen (maximaal 4 kinderen), individuele begeleiding, vakantie-en logeeropvang en arbeidsmatige dagbesteding op maat. SFC zet verschillende methodieken in om haar doelen te bereiken, zoals dierondersteunende interventies, muzisch agogische middelen en Gentle Teaching.

 

  

 

Special:     Speciale missie en visie, speciale kinderen.

  Family:     Familie die zich inzet voor andere gezinnen, begeleiding in een gezinssetting

     Care:     Onze passie voor het (ver)zorgen

Cookie Policy

This site uses cookies to store information on your computer.

Do you accept?